Kirjavaunut

Mekaaniset kirjavaunut
Palautusautomaatin hinta sisältää jousivoimaiset kirjakärryt, joissa vaunuissa olevan aineistonmäärä säätää pohjan korkeutta jousen avulla. Kärryt on valmistettu kestävistä ja kevyistä materiaaleista, alumiinista ja polykarbonaatista, mikä takaa niiden pitkän käyttöiän ja vaivattoman liikuttelun.

 

Sähköiset kirjavaunut
Näissä vaunuissa pohjaa saa säädeltyä sähköisesti. Jos vaunuun tulee paljon kevyitä teoksia, kutenlehtiä tai CD-levyjä, pohjan korkeutta laskemalla kärryn koko tilavuus saadaan hyödynnettyä, minkä ansiosta vaunuja ei tarvitse tyhjentää niin usein. Teoksia vaunuista poistettaessa sähkösäätöinen pohja on ergonominen: virkailija voi nostaa pohjan sille korkeudelle, jolta hänen työskentelyasentonsa on optimaalinen, eikä hänen tarvitse kumarrella. Ergonomiaa lisää myös säädettävä työntökahva.

 

Ergovaunut
Nimensä mukaisesti tämä tuote on kehitetty ensisijaisesti ergonomiaa ajatellen. Ergovaunutlajittelevat aineiston valmiiksi pinoiksi, joista se on helppo lajitella oikeisiin hyllyihin. Sähkösäätöinen pohjan kallistus mukautuu virkailijoiden ruumiinrakenteisiin ja työskentelyasentoihin, jolloin kirjapino on aina käyttäjälle sopivalla korkeudella.

Palautusautomaatteihimme saa yhdisteltyä erilaisia kirjavaunuja. Kaikki kärrymallit sopivat myös vanhempiin palautusautomaatteihimme, kuten Tuomaksiin. Kaikissa kirjavaunuissamme on suuret, 360 astetta kääntyvät kuulalaakeroidut pyörät, jotka tekevät vaunujen liikuttamisesta helppoa. Vaunujen suunnittelussa on huomioitu myös se, että aineiston kunto ei kärsisi.